Var på stan i förra veckan och letade efter nya löparskor till att jag skulle springa Vår Ruset igår (för övrig en helt otroligt ful särskrivning på som är officiell). Jag har väldigt små fötter, strl 34, ibland 33 och ibland 35 men oftast 34. Med andra ord så får jag gå på barnavdelningen för att hitta skor. För er som inte vet; för att föräldrar inte ska behöva ruineras varje gång de ska köpa nya skor och för att barnskor inte används så länge så görs barnskor i sämre material. Med andra ord, jag får köpa sämre skor, ofta med rosa detaljer och blommor på. Snygga läderstövlar finns inte att få tag i till mig. Så nu när jag ska skaffa löparskor, för det ska jag, så måste jag välja strl 35, som är lite för stort, eller specialbeställa mycket dyrt. Ska det vara så här? Är det rimligt? (Tänk Sverker Olofsson :-))

Sprang som sagt Vår Ruset (usch, kan inte komma över särskrivningen!) i Jönköping igår.

Min fina medalj!!
Sprang faktiskt hela vägen, 5 km. Känns bra, har inte heller så mycket träningsvärk som jag trodde jag skulle ha. Kan ha att göra med min Aloe Heat Lotion som jag smörjde på efteråt. Skulle kunna fixa distansen Midnattsloppet, men det går på asfalt. Tror inte mina ben/knän skulle fixa det, men skulle vilja…Tjejmilen är ju ett annat alternativ 🙂 Vi får se. Tycker iaf om att springa!

One thought on “Fotdiskriminering?!

  1. Hej! Ja, jag håller verkligen med dig. Om man har små fötter (eller stora som jag) är det inte lätt att hitta skor ute i de fysiska butikerna. Utbudet är oftast väldigt fattigt i små o. stora storlekar och man vill ju gärna ha lite att välja mellan… För min egen del brukar det endast finnas några få skor i stl 41-42 och då ofta de FULA och klumpiga skorna. Och jag tycker absolut inte att man ska behöva gå till barnavdelningen bara för att man råkar vara skapt med små nätta fötter. Jag blev faktiskt så trött o. frustrerad av denna situation att jag bestämde mig för att starta en hemsida med rekommendationer om onlinebutiker som säljer små o. stora skor (samt kläder till långa, korta, storvuxna…). Det finns förstås olika prisklasser hos de olika butikerna, men om du kan vara hjälpt av den är du välkommen att titta in på http://www.sizes-for-you.com. Kanske kan du hitta någon bra butik där med hyfsade priser. Det är inte kul att känna sig ruinerad varje gång man beställer skor! Lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s