I en insändare i tidningen Dagen argumenteras det att abort är en flykt från ett ansvar. Jag håller helt med!

Med tanke på att abort idag ses som ett preventivmedel så håller jag helt med Christer Angerbjörn. Om du inte är redo att ha barn, ha inte sex…konsekvensen av sex är barn. Sen kan man ju tala sig varm om att sex är gött etc, men konsekvensen ändras ju inte.
Skulle du köpa en valp och sen säga oj, jag tänkte inte på konsekvensen, så jag avlivar den? Varför är barn inte värda den eftertanken man har före i sådana fall? Bara för njutningen?
Hårt draget tycker jag såhär, men sen inser jag ju att det kommer inte funka så, men varför sluta försöka?
Hade folk tänkt på samma sätt (nu jämför jag inte två olika ämnen utan sättet at tänka!!!) i frågor som jämställdhet, kulturell kvinnomisshandel etc (folk kommer ändå ha sex så varför ens försöka göra något åt det) så hade männen fortfarande regerat vårt land och ännu har vi ändå lång väg kvar…

Men jag kan ändå inte vara helt svart-vit. Här är ytterligare artiklar/insändare som är både för och emot som jag också håller med:

Rör inte rätten till abort, Norran, 28/5 -11
Här talas det om fysiska anledningar, att barnet faktiskt inte kommer överleva utanför mammans  kropp vid födsel, att mamman är missbrukare och kan skada barnet. Dock håller jag inte med om att det får ske av endast sociala själ.

Rör inte rätten till liv, Norran 16/6 -11
Här avslutas artikeln  med att citat från en kvinna som aborterades men överlevde…Läs själva…Det är inte ett ämne som kan vara svart-vitt men  i grunden tycker jag man ska jobba för så få aborter som möjligt, ex genom att försöka få in i unga hjärnor att konsekvensen av sex faktiskt är barn!!! Är du inte redo för det ansvaret, ha inte sex!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s