Jag har inte kunnat greppa det…det gör ont i mig, fysiskt ont. Så många liv som släktes av en enda man. Fram till nu har jag inte riktigt kunnat uttrycka mina tankar eller känslor. Jag ringde hem i fredags och pratade lite med mamma. Jag var på semester i Jämtland med tre vänner. Vi hade inte haft på tv:n på hela veckan. Mamma sa att hon såg på nyheterna, på det som hänt i Norge. Jag var tvungen att slå på tv:n och jag förstod inte alls vad som hänt. Vi satt och tittade ett tag, jag och mina vänner. Jag känner en del folk i Oslo så jag blev helt ställd. Att de båda dåden hörde ihop var nästan självklart för mig. Detta händer inte av en slump på två ställen så nära varandra. Men att en man kan göra så mycket skada!

Idag läste jag i GP att en SD-politiker, Erik Hellsborn, skyller det på mångkulturen. Han skriver det på sin blog. Jag håller inte med, jag säger att det är enskilda människors småsynthet som gör att detta sker. Folk som inte kan komma ut från sin egen lilla värld och se att vi alla är människor. Vad vi har för åsikter, religion, hudfärg eller språk, vad spelar det för roll? I det stora hela, vi är alla människor!!

Det sades typ något sånt här: “Om en enda man kan visa så mycket hat, hur mycket kärlek kan då inte vi visa?!” Så rätt!

One thought on “Jag sörjer med Norge…

  1. En förmodat psykiskt sjuk man har kallsinnigt mördat uppemot 100 personer. Inte ens den mest förhärdade mångkulturmotståndare torde kunna sympatisera med en sådan handling.

    SD har agerat och tydligen tagit unge Erik Hellsborn i örat. Han skriver nu att han “gör en paus i bloggandet”…

    Du har rätt, Em. Ljuset och kärleken segrar alltid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s