Idag har det varit en sån dag då jag vågat säga vad jag tycker. Vi lunchen idag berördes ämnet abort. Jag brukar känna mig ensam som abortmotståndare (jag är inte emot abort i sig men mot de höga siffrorna som Sverige uppvisar) men idag var det någon annan som började prata om att det är knasigt att man får göra abort i nästan samma vecka som man i andra fall sätter in livshjälpande åtgärder… Ja, det är konstigt! Jag tycker att vi alltmer går åt att bli ett konsekvenslöst samhälle. Man ska få göra vad som helst hur som helst, bara man inte skadar någon annan allvarligt (vilket i våldtäktsdebatten också håller på att försvinna). Man slarvade lite med skydd men nä, det är lugnt, jag kan ju göra abort. Som kristen så skär detta inom mig. För mig är varje påbörjad graviditet en individ som skapats speciell och unik. Jag förstår att det är många som inte tänker som jag i detta. Det är många som bara ser ett foster som en liten cellklump, alltså inget liv. Jag förstår. Det hade jag också velat kunna göra. Då hade Sverige inte varit ett land att skämmas för, för mig.
Jag förstår att en kvinna som blivit våldtagen med graviditet som följd vill göra abort. Jag förstår att tonårstjejer kanske inte är redo för att ha barn. Men jag förstår inte kvinnor som i 20+-åldern väljer att göra abort av enda anledningen att det inte passar med barn just nu. Men idag lever vi i det konsekvenslösa samhället. Du behöver inte ta konsekvenserna, släta över misstagen och be om ursäkt till kollegan som du på fyllan kallade för hora…
Hade vi inte haft abort så tror jag att man hade varit mer försiktig och inte slarvat med skydd, man hade behövt tänka efter. Men vi hade säkerligen också haft fler ensamma mödrar, flera halva familjer etc. Detta ständiga dilemma som gör debatten så svår….

image

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s