Alltså…Detta är ju hur intressant som helst!

Här har vi en massa singlar som väljer att ansöka till ett program. De som väljs ut kommer att gifta sig med en an de andra deltagarna, totalt 6 st. Så vi kommer att få se 3 bröllop.

Jag är så nyfiken på hur alla andra tänker om detta! Mina tankar är all over the place och det är säkert många som kommer tycka att jag har fel och bli provocerade av vad jag skriver. Kommentera gärna!!

Själv är jag förvånad att i dagens samhälle, där allt fokus är på egot, att det kommer ett sånt här program. Här ligger ju fokus på att få en relation att hålla… Det som folk oftast inte gör idag.

Idag går folk generellt in med tanken “Vad kan jag få ut av detta?”. Bara det påståendet säger ju hur egocentrerade vi är. I detta program har de visserligen parats ihop av experter, men det är ju ännu mer intressant att de då kanske inte ens har känslor för varandra. Ändå ska de få det att hålla. Idag känns det som att många lever i konstant flux. Du har en relation, men du binder dig inte för hårt, för tänk om det inte funkar?! Tänk om känslorna dör? Då vill du ju kunna dra; skit i om barnen mår bra eller inte, du mår ju inte bra.

I detta programmet kommer vi få se två personer som har sämsta utgångspunkten. De har inte träffats innan, vet inget om varandra innan. Dessa två ska få ett fungerande liv ihop. De kommer kämpa. Om de får det att hålla, vad säger det om alla andra relationer som brytits upp? För mig så säger det generellt att de kanske inte kämpade nog…

Ja, det finns undantag…men jag tror att det är alldeles för många som idag ger upp för tidigt. Om du varit gift i 5 år men känt att det senaste året så har ni glidit ifrån varandra…är det då inte rättvist att lägga ett år på att försöka hitta tillbaka till varandra? Förutsatt att båda vill…

Men det är det som är grejen!!! Du har ju tagit ett beslut om att du vill binda dig med denna människa! Vad är det som gör att det är ok att gå tillbaka på det löftet/kontraktet? Om vi bryter andra kontrakt idag så får vi antingen böter eller andra straff. Vad är det som är skillnad mellan ett kontrakt om sekretess och ett kontrakt om giftermål? (kommer säkert få en massa kommentarer om lagar hit och dit, men jag tänker moraliskt…)

Jaja, som sagt, tankarna är all over the place, men de är mina tankar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s